Van 't Harde Pad Weimaraners

Maddy en Blaine

 

Pupje

Darcy komt uit een nest van 11 puppen, 3 teefjes en 8 reuen! haar "kistje" stond in Friesland bij Jur en Yvonne Deckers. Darcy kreeg een geweldige start bij Jur en Yvonne. Volgens mij zijn we bijna elke week langs geweest. Middels de puppytest kwam Darcy bij ons.

Wat vond Jeska ervan?

Jeska moest erg wennen aan Darcy. Jeska was best een eenling en ineens kreeg ze gezelschap! Dat   viel niet mee. Maar dit is helemaal goed gekomen. Darcy mocht heel ver gaan bij Jeska, ze was heel geduldig. Soms mocht er echt iets niet en daar hield Darcy zich stipt aan. De stoel van de baas b.v. die was van Jeska. Ze lag altijd 's avonds bij Wil op de stoel. Na haar dood werd Jeska's plekje, op die stoel, meteen door Darcy ingenomen. 
Wij twijfelden  wel eens wie de baas was. 

Maar dit was toch Jeska, vooral na haar dood, in 2007, merkten we dit. Darcy was een brave pup, toen ze net bij ons was had ze verlatingsangst, naarmate het vertrouwen groeide werd dit ook minder. Ze was wel een wat verlegen pupje, maar duidelijk aanwezig. Darcy bleef op afstand naar vreemden toe, daar moesten we best aan wennen. Want dit waren we niet gewend. Dayan had dit helemaal niet en Jeska ook niet, toch is dit wel een karaktereigenschap van de Weimaraner.

Wie zijn Darcy's vader en moeder?

Darcy's ouders zijn: Autumn Breeze of Weimar's Joy van Jur en Yvonne en Gunalt Wharf at Rockleyan van Julie Turner. De vader van Darcy is een Engelse reu, roepnaam Eager.

Wie is Julie Turner?

Julie heb ik verschillende keren mogen ontmoeten, bij Yvonne, zij kwam langs om de puppen te bekijken samen met Chris, een vriendin en de eigenaresse van Forgun Fifty Five. Later hebben we Julie ontmoet tijdens de Oostenrijkse proeven, zij kwam kijken omdat een aantal van haar "puppen" met verschillende proeven meededen. Darcy en Chivvy met de VGP, Drup en Dyma met de Feld- und Wasserprüffung. Ook is zij keurmeester en heeft ze een keer op de clubmatch van de Weimaraner Vereniging gekeurd, zij keurde Darcy, Chivvy en June. En Julie was er tijdens de dekking van Darcy en Zac, Debbie, de eigenaresse van Zac, had haar hulp ingeroepen, zij kwam 2 x langs en ik ben haar daar nog dankbaar voor. Helaas is Eager een paar jaar geleden overleden.

Nelly Boyd

Ik ben op puppycursus met haar gegaan, maar niet bij een officiële instantie, helaas. Het was bij Nelly in Noordwijk. Ik heb het niet lang volgehouden bij die club, ik merkte dat Darcy het niet meer leuk vond en dat is toch de basisvoorwaarde.
Van kleintje naar grootste

Darcy had wel regelmatig last van haar darmen, toen ze erg jong was en dit bleef ze regelmatig houden tot ze een jaar was. Verder ging het allemaal voorspoedig en Darcy was een gezonde pup en hond. Darcy is een grote Weimaraner, terwijl ze het kleinste pupje was! zij had het rode bandje om bij Jur en Yvonne. Darcy's eerste pup was een teefje, 

het zwaarste teefje, en zij kreeg ook het rode bandje om. Dit is Macy en ook zij werd het grootste teefje. Darcy stond hoog op de poten en het duurde echt lang voordat ze helemaal uitgezwaard was. Na haar nest is haar lichaam echt mooi in balans gekomen. Darcy heeft een echt vrouwelijk hoofd, met mooie flappers. Stamboom en Hd-onderzoek.  


Jacht

Wil wilde weer graag de jachttraining gaan doen met Darcy en alles eruit halen wat erin zit. En met lekker veel proeven meedoen. De eerste ambitie was  de Anlage Prüffung in Oostenrijk. Helaas mag je als niet jager niet meer meedoen met de Duitse proeven. Dus dan maar naar Oostenrijk. Wil ging trainen met Jur en Joke. Voor de Anlage Prüffung komt het neer op de natuurlijke aanleg, dus echt iets leren hoef je de honden nog niet. Als ze maar willen jagen. Met z'n drieën hebben ze een paar keer getraind en de eerste paar keer viel niet mee. Bij Darcy viel het kwartje wat later. Haar interesse moest echt gewekt worden, achter de konijnen aan, met veerwild laten kennismaken etc. Maar toen het kwartje viel, viel het ook goed. Darcy bleek een natuurtalentje te zijn. Ze wilde graag werken voor mijn vader, had veel passie, ze bleef doorgaan, onvermoeibaar en ze heeft een natuurlijk jachtverstand. Wel moest ze af en toe tot de orde geroepen worden, maar toch ook weer met zachte hand, te harde hand werkte niet. lees verder. Tentoonstellingen

De eerste show was in Oostenrijk, ze kreeg een zeer goed en daar merkte we voor het eerst dat ze wat terughoudend was naar keurmeesters toe.

Ringtraining

Hier moesten we dus hard aan werken. Daarna kwam de clubmatch van de Weimaraner Vereniging en zo volgden er velen. Darcy is een grote hond en hoog op de benen. Het duurde best even eer ze een beetje body toonde en ze de concurrentie een beetje aankon. Darcy kreeg veel keren een Uitmuntend, maar ook wel eens een Zeer Goed. Ze heeft een prachtig gangwerk, een mooi vrouwelijk hoofd, met grote flappers. Mooie hoekingen van achteren en voor iets stijl. Goede diepe borstkas, met iets oplopende buiklijn. Vooral na haar nest is ze uitgegroeid tot een mooie Weimaraner, met een prima volle borstkas. Darcy is meer van het Amerikaanse type, met een wat aflopende ruglijn. In 2007 heeft Darcy haar titel behaald van Internationaal Schoonheids Kampioen, inOldenburg Duitsland. Waar we zeer trots op zijn! En 6 mei 2012 haalt ze de titel  Veteranen Kampioen.


Darcy’s nest

In augustus 2006 heeft Darcy haar eerste en ook laatste nest gekregen. 11 pups zijn er geboren, 7 teefjes en 4 reuen. De bevalling ging super, Darcy deed het zo goed, ze was zo braaf. En meteen een echt moedertje. De eerste pup werd zaterdagmiddag geboren en de laatste zaterdagnacht. Yvonne Deckers heeft ons geholpen met de bevalling,  Vrijdagmiddag werd Darcy wat onrustiger, we stonden in nauw contact met Yvonne. 's Nachts durfden we niet langer te wachten en belden we Yvonne dat ze nu toch echt wel moest komen. Ze moest  uit Friesland komen, dat is 1 3/4 uur rijden. Rond 6 uur 's morgens was ze er. Geslapen had ze niet! Maar ze zag toch wel dat het nog even zo duren.                                   


Lekker verwennen

Darcy werd verwend met goed eten. Veel brood, met dik boter. Had ze nodig volgens Yvonne, ze moest veel voeding hebben voor haar pups. Ze zou veel pups krijgen, dit wisten we al en ze was zoooo dik. Voldoende melk heeft ze altijd gehad voor haar pups, Yvonne heeft dat goed gedaan. De echo hadden we laten maken bij Ebert Warmedam, hij is dierenarts en röntgenologisch specialist. Hij is niet onze eigen dierenarts, maar een specialist in ons dorp. We vonden het daarom echt niet nodig om naar Amsterdam te gaan. Ebert is een vroeger jeugdvriendje van mijn broer geweest en zijn oma heeft lang naast ons gewoond. Ebert telde op de echo zo al 8 pups, hij zei dat hij nog wel even door kon gaan, maar hij stopte met tellen bij 8  pupjesZie pagina Darcy's nest.

Pensioen

Darcy heeft zoveel meegemaakt en aan zoveel proeven meegedaan, ze kan na het halen van de Zweetproef F genieten van haar 'oude' dag. Ze geniet van haar dochter June en geniet altijd van de dagelijkse wandelingen. Af en toe doet ze mee met de Dummy Apporteer Proef (DAP) van de Weimaraner Vereniging en dat doet ze heel graag en goed. In 2011 komt Maddy erbij en daar moet ze erg aan wennen. Darcy is de baas en haar wil is wet en dat weet Maddy maar al te goed. Toch kunnen ze heel leuk spelen en klieren buiten, Darcy gaat altijd de uitdaging aan en dat vindt ze geweldig. Het is zo'n heerlijk stel met z'n drieën. We zagen er erg tegenop drie honden, maar het valt reuze mee. Zo wandelen we heerlijk met drie honden door de duinen en krijgen veel bekijks.

Afscheid

22 juni 2013 hebben we afscheid moeten nemen van Darcy. We hebben haar in laten slapen en dat gebeurde thuis in haar eigen omgeving. Omringt door Wil, Ella en ik en June en Maddy waren er ook gewoon bij. Wat is het zwaar om afscheid te nemen, maar we hebben het voor Darcy gedaan. Wij wilden haar echt nog niet kwijt. Darcy was op, twee grote tumoren had ze in haar hals en in de lies. Het laadt zich raden wat het was, we hebben het niet laten onderzoeken, dat wilde we haar niet aan doen en het deed er toch niet meer toe. De tumoren drukte steeds meer op haar luchtpijp en we wilden voorkomen dat ze echt in ademnood zou komen. Dat verdiende ze niet. Verder liep ze steeds slechter en was wankel en had natuurlijk pijn, want dit doet pijn! Maar het ergste was dat ze niet meer wilde eten, ze had echt geen trek meer en wat moet je dan? De laatste dagen kreeg ze alleen nog maar heel lekker eten, ik kocht dat speciaal voor haar, zalm met groente vond ze wel lekker. De vonk in haar ogen was weg, ze had geen zin meer en sliep alleen maar. Ze kwam zelfs niet uit haar mand voor de wandelingen, terwijl ze altijd de eerste was die bij de deur stond. Darcy je was een kanjer en we missen je enorm. Nog steeds! Rust zacht lieve Darcy. Lees haar afscheidsbrief en blog  

 


Info