Van 't Harde Pad Weimaraners

Maddy en Blaine

 

Feld– und Wasserprüffung

Oostenrijk


Joke ging weer mee met Chivvy, mijn broer, mijn moeder, ik, Jeska en nu was Jur mee voor de broodnodige ondersteuning. Jur arriveerde wel 1 dag later. Jur had Rainy meegenomen. Vrijdag gingen we kijken naar de verrichtingen van de deelnemers aan de VGP op hun eerste dag. Leuk was dat, er waren ook nog een aantal Nederlanders, om te kijken. Een aantal deed ook mee met de Feld- und Wasserprüffung en 1 deelnemer deed mee met de VGP, namelijk Jos de Jong met Femke. Leuk was het, al echt sfeer proeven. Ook hebben we de hondjes nog even laten zwemmen in het grote meer daar. Toch zijn we niet al te laat naar huis gegaan, want de volgende dag zou een belangrijke dag zijn.


Herr Görgl reikt de prijs uit, Feld– und Wasserprüffung, 2e prijs! Goed gedaan Wil en Darcy

De proef


De zaterdag weer vroeg naar Bierbaum, het is dan altijd een drukte van belang. Aanmelden, alles wordt gecontroleerd, ik ben de papieren-vrouw, dus lever alles in. Het jachthoornblazen, altijd erg mooi en ook een beetje ontroerend. En dan toch het hele speciale. De groepen indeling, dit is echt spannend, bij wie zit je in de groep, wie zijn de keurmeesters. En het is goed opletten, wanneer wordt je naam omgeroepen? Als de groepen zijn gevormd gaat iedere groep op weg. Dit is nog spannender. Het is heel druk en je moet zorgen dat je in de juiste groep zit en ook met de juiste groep meerijd. Anders ben je reddeloos verloren. Snel rijden, opletten, snel aansluiten, heel hectisch allemaal. Maar het is tot nu toe altijd goed gegaan.


Mooi Oostenrijk


De proeven worden altijd in prachtige gebieden gehouden, in Nieder-Ostereich, prachtige natuur en we hebben eigenlijk altijd mooi weer gehad. Gelukkig zat Joke ook in onze groep en Jur ging uiteraard ook mee, voor de raad en ondersteuning en vooral ook voor Joke. Het was allemaal heel spannend, maar eigenlijk ging het heel goed. Mijn broer reed ons overal heen en dat was prettig. Veldwerk ging super en het waterwerk ook.

Het was een lange dag, maar het resultaat was prima. Wil en Darcy hadden het prima gedaan, ook Joke en Chivvy hadden het goed gedaan. Darcy eindigde zelfs heel hoog, een tweede prijs! De uitreiking was heel gezellig en Jur was supertrots op zijn hondjes en de voorjagers.

                    


Info