Van 't Harde Pad Weimaraners

Maddy en Blaine

 

Jacht

Eerst veldwerk


Hier komen de natuurlijke jachteigenschappen naar voren. Een patroon lopen kun je leren, maar het voorstaan moet er wel een beetje in zitten. Wij hebben dit nooit geleerd aan onze honden. Ik heb dit June ook niet hoeven leren. June heeft van nature een hoge kophouding. Ze is wel slordig in het afzoeken van het veld. Maar is er wild, dan vind ze dat. 

Lees verder.  Dan het werk na het schot

Ik ven later op jachttraining gegaan voor het trainen voor het werk na het schot. Graag had ik de VJP, HZP en VGP gedaan, maar dat is er niet van gekomen. Ik heb een aantal jaar (vanaf najaar 2008) bij Hubertus en Rijn en Duin (vanaf april 2011) getraind. Zweetwerk lijkt me ook leuk, maar zelf kom ik er niet aan toe, omdat ik nu Maddy train. Waarschijnlijk pakt Wil het op. Wel hebben we veel KNJV-proeven en MAP's gelopen. Helaas geen MAP gehaald, vanwege het waterwerk. Dit was altijd lastig bij June.

 Lees verder.

 

 Jagen

Helemaal geweldig vond ik het mee gaan jagen vanaf 2010. Op de vos en haas en op de fazanten. In Nederland, Duitsland, Engeland en Schotland. Hele mooie ervaringen, June en ik hebben er veel van geleerd. Engeland en Schotland was heel speciaal, veldwerktraining op de Grouse en jagen. Alleen was June een beetje uit de hand, zoveel wild kon ze niet aan. Bovendien was ze ook de jongste, net 3 jaar. Ze luisterde bijna niet meer naar me en was veel voor zichzelf aan het jagen. En June, zij kwam in een walhalla terecht, wat heeft zij genoten. Dit alles maakte het werken met June heel erg leuk en een uitdaging!

 Blog

Vanaf de zomer 2010 heb ik een blog. Hier hou ik de wekelijks de belevenissen van Darcy en June bij. Het trainen, het uitgaan, de proeven, fokken. zie blog


 

 

 


Info